strand langkawi maleisie

Maleisië autohuur – extra kosten ter plaatse en voorwaarden

Inbegrepen bij Maleisië autohuur:

Exclusief

Alle kosten die ter plaatse moeten worden voldaan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De autoverhuurder heeft het recht deze indien nodig zonder voorafgaande aankondiging aan te passen.

Niet verplichte verzekeringskosten:

Wie een goede reisverzekering heeft die alle medische kosten dekt, heeft de PAI niet nodig.
LET OP: we stellen een reisverzekering daarom verplicht voor wie in Maleisië een auto huurt. Deze verzekering hoeft uiteraard niet persé via ons te worden afgesloten. Uitgebreide verzekeringsvoorwaarden zijn op het verhuurstation aanwezig. Vraag ernaar als je de auto in ontvangst neemt, soms wordt geprobeerd nog wat extra’s te verdienen door de PAI aan te raden. Het recht op verzekering vervalt als je je niet houdt aan de voorwaarden op het contract (rijden onder invloed etc). Schade aan ruiten is altijd voor eigen rekening, voor het verwerken van boetes wordt een toeslag in rekening gebracht. Het is niet toegestaan je met de huurauto te begeven op wegen die niet door de overheid zijn aangegeven als weg. Bij overtreding is de eventuele schade voor rekening van de bestuurder.

Brandstof

Benzine kost ongeveer 0,50 euro per liter en is dus niet duur. Let erop dat je op tijd tankt (vooral in meer afgelegen gebieden is het aan te bevelen je tank zo vol mogelijk te houden). Je ontvangt de auto en levert de auto ook weer in met een volle tank in. Indien de tank bij inlevering niet vol is dan wordt dit aan je doorberekend met een toeslag van 20%. Bij benzinepompen kan vaak met creditcard betaald worden, maar soms alleen met cash.

Drop off kosten

Indien je je auto achterlaat in een andere plaats dan waar je hem gehuurd hebt, dan betaal je een zogeheten drop off fee. Afhankelijk van je vertrekplaats en de plaats waar je de auto wilt achterlaten kunnen we deze voor je berekenen. Om een indicatie te geven: indien je vanuit Kuala Lumpur vertrekt en deze achterlaat in Kuala Kedah, in het uiterste noorden vanwaar je vertrekt naar Langkawi, betaal je ongeveer honderd euro. In principe kun je overal je auto achterlaten.

Medebestuurders

Alle bestuurders moeten op het huurcontract worden vermeld. Mocht er een ongeval plaatsvinden waarbij een andere bestuurder dan vernoemd op het huurcontract de auto besturen dan is deze persoonlijk aansprakelijk.

Extra voorzieningen

Een kinderzitje (in Nederland te reserveren) kost circa drie euro per dag en ongeveer zeventien euro per week. Voor kinderen t/m 2 jaar dringend aan te raden. Het dragen van gordels op de achterbank is, net als in Nederland, verplicht.

Rijbewijs en leeftijd

Je moet tenminste 1 jaar in het bezit zijn van een lokaal of internationaal rijbewijs. Om een auto te kunnen huren moet je minimaal 23 jaar en maximaal 70 jaar zijn. Een internationaal rijbewijs voor Maleisië is niet verplicht.

Huurperiode

De minimum huurperiode is 24 uur, het is niet toegestaan om met de huurauto in omringende landen als Singapore en Thailand te rijden in verband met de verzekering. Indien je op eigen risico naar Singapore rijd en daar de auto wilt laten ophalen, dan betaal je ongeveer zestig euro voor het ophalen van de auto door het verhuurbedrijf. Neem tijdig contact op met het verhuurbedrijf indien je gedurende je reis de auto langer wilt huren, zodat ze tijdig de verzekering kunnen verlengen.

Borg

Het verhuurbedrijf zal bij levering van de huurauto vragen om een afdruk van je creditcard, het is niet mogelijk een borg te voldoen waardoor de credit card essentieel is. Eventuele kosten voor schade aan de huurauto kunnen door het verhuurbedrijf via de creditcard worden verrekend. De creditcard ‘slip’ worden bij het inleveren van de auto weer teruggegeven.

Vervanging

Indien nodig zal er voor een vervangende auto worden gezorgd. Dit kan een ander model zijn dan het gehuurde.

Onderhoud

Alle auto’s worden regelmatig gecheckt en waar nodig gerepareerd.

Bagage

De ruimte is altijd beperkt. Vaak wordt, als met meer dan 2 personen wordt gereisd, meer bagage meegenomen dan mogelijk. Zachte reistassen zijn daarbij altijd beter dan harde koffers. Zie verder de info bij de verschillende soorten auto’s.

Maximum snelheid

In Maleisië wordt links gereden. De de maximum snelheid op de snelweg is 110 km, op de binnenwegen 80 km en binnen de bebouwde kom 50 km. Op de snelwegen moet tol worden betaald, dit zijn slechts kleine bedragen.

Bij nood

De autoverhuurder heeft een 24-uurs noodnummer wat je ter plaatse kunt bellen. Je vindt dit telefoonnummer op de huurovereenkomst die je ontvangt wanneer je de sleutels in ontvangst neemt.

Wijzigingen voorbehouden

Alle informatie over lokale tarieven, achterlatingskosten, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving worden gewijzigd of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Gedetailleerde voorwaarden op de huurovereenkomst ontvang je bij het ophalen van de auto.

Klik hier om naar onze Maleisië autohuur mogelijkheden te gaan.