Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Expeditie Tabin

   Tabin National Park

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Tabin National Park
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 600,- p.p. bij 2 personen

   Tijdens deze bouwsteen verblijf je in de verscholen jungle van het Tabin National Park. Je verlaat de bewoonde wereld en rijdt via hobbelige gravelweggetjes het nationale park binnen. Hier ga je met de jeep op pad, op zoek naar wildlife. Je spot apen, vleermuizen, varanen, vele soorten tropische vogels en met een beetje geluk steekt een nieuwsgierige olifant of orang oetan zijn kop door het dichtbegroeide regenwoud.

   Je overnacht in een, voor junglebegrippen, luxe chalet dat van alle gemakken is voorzien. Geniet van de junglegeluiden op je balkon terwijl de zon begint te zakken.

   Overnachten: 2 nachten in een jungle chalet
   Excursies: jeepsafari, wandeling door de jungle, dag en nacht met gids, ochtendwandeling
   Maaltijden: 2x ontbijt, 3x lunch en 2x diner
   Transport: van luchthaven naar Tabin Wildliferesort
   Overig: entreegelden
   • vlucht van Kota Kinabalu naar Lahad Datu

   • fooien

   Dag 1 – Lahad Datu – Tabin National Park

   Als aan het eind van de ochtend het resort ineens uit het niets opdoemt word je opgewacht met een welkomstdrankje. Nadat je chauffeur je van alles over het national park heeft verteld, ga je op zoek naar je comfortabele chalet voorzien van airco en warm water, een echte luxe in de jungle. Zak even lekker onderuit op het balkon en laat alle junglegeluiden op je inwerken. Tegen het middaguur maak je kennis met de gids en krijg je een korte briefing over de planning van die dag. ’s Middags schoven wij aan voor de lunch om een goede bodem te leggen voordat wij de jeep inklommen om de jungle te doorkruisen. In een klein groepje ga je op zoek naar olifanten, orang oetans en nieuwsgierige makaken. Geniet van de oneindig groene vergezichten maar houd je camera bij de hand want die neushoornvogel vliegt zo weg…

   moddervulkaan tabin borneoDan stop je middenin de jungle en is het tijd voor het echte werk: je gaat lopend de jungle door, op weg naar de moddervulkaan waar vele dieren samenkomen voor hun dagelijkse mineralen. Onderweg zie je de eerste olifantensporen al, maar kun je ook ontdekken van welke dieren al die andere sporen zijn? Ze zeggen dat de modder die hier vrijkomt goed is voor je huid, dus bespaar de kosten en moeite van het kopen van een maskertje en smeer je gezicht even goed in nu je de kans hebt.

   Inmiddels waren wij de klamme jungle wel even zat en wij baanden ons een weg uit het oerwoud. De jeep stond al klaar en reed ons terug naar het resort waar een douche een verademing was. Na het diner is het tijd om de jungle in het donker te verkennen. Omringd door vuurvliegjes verbaasden wij ons over het feit dat de gids de kleinste dieren in het pikkedonker zo snel ziet. Steeds als je denkt dat er niets meer te zien is, spot je met wat geluk een luipaard die in het holst van de nacht op zoek is naar een prooi.

   waterval jungle borneo maleisieDag 2 – Verblijf in Tabin National Park

   De volgende ochtend word je gewekt door het gebrul van makaken en je realiseert je weer dat je midden in de jungle bent. De vroege vogels kunnen deelnemen aan een ochtendwandeling waarbij je op zoek gaat naar de meest kleurrijke vogelsoorten die rondfladderen in het National Park. Schuif vervolgens aan bij het ontbijt en bereidt jezelf voor op een tweede avontuurlijke tocht door de jungle. Trek je zwemkleding onder je kleding aan en banjer een stuk door het dichtbeboste oerwoud. Je hoort het klotsende water al dichterbij komen en voor je het weet lig je middenin de jungle in het water. Geniet van de tsjilpende vogels, brullende aapjes en ritselende bomen overal om je heen. Wij vonden de terugtocht wel iets zwaarder door al die natte kleding. Maar toen we weer in de jeep zaten en de wind door onze haren wapperden, waren wij dit gauw vergeten. Eenmaal terug in het resort staat de lunch voor je klaar en worden je voeten lekker verzorgd in een voetenbadje op natuurlijke basis. De rest van de middag is voor eigen invulling.

   tabin wandelpad borneoDag 3 – Tabin Wildlife Resort – transfer Lahad Datu

   Wordt wakker en geniet nog even van de absolute rust. Loop nog een laatste keer langs de rivier en maak de laatste foto’s voordat je weer terugreist via gravelweggetjes naar Lahad Datu.

   Wil je ook eens zien welk wild er aan de oevers van de rivieren komt om hun dorst te lessen? Reis dan door naar Sandakan voor een volgende junglebeleving per boot. Wil je liever op een bountystrandje bijkomen van je avontuur, dan is een tropisch toetje misschien wat voor jou.