Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Back to nature in Endau Rompin

   Maleisië Endau Rompin

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   Reisschema: Endau Rompin
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 277,- p.p. bij 2 personen
   Reisperiode: Van april t/m oktober. Gedurende de moesson (november t/m maart ) is het park gesloten.

   Dit is een echte jungle ervaring! Je verblijft in het nog niet bekende regenwoud Endau Rompin en dus vind je hier weinig andere reizigers. Je slaapt midden in de natuur in een tent en je maakt verschillende trekkingen door de jungle zowel overdag als in de avond. Genoeg verkoeling te vinden in de verschillende beekjes, rivieren en watervallen die je onderweg paseert. Wie weet kom je zelfs oog in oog te staan met een olifant. In deze jungle kun je het onverwachte verwachten...

   Overnachten: 2 nachten in een tent
   Excursies: beklimming van de berg Janing Barat, nachtwandeling door de jungle, wandeling naar waterval Upeh Guling, rivier Blue Lagoon, excursie naar Orang Asli dorpje
   Transport: auto met chauffeur van Kluang trein station naar Kampung Peta, retour boottocht van kampung Peta naar Endau Rompin National Park
   Maaltijden: 2x ontbijt, 3x lunch en 2x diner
   • maaltijden naast het ontbijt, lunch en diner

   • Vervoer naar Kluang

   Dag 1 – Aankomst Endau Rompin, beklimming Janin Barat en avondwandeling. endau-rompin-jungle

   Je reist naar Endau Rompin National Park vanaf het stadje Kluang (treinstation) ten zuiden van het park. Je kunt Kluang per taxi of bus bereiken. In de ochtend vertrek je met een 4 Wheel Drive vanaf Kluang naar kampung (dorp) Peta en rijd je over hobbel de bobbelwegen langs palmolie plantages. De reis duurt een kleine drie uur. Voor de lunch is gezorgd. In Peta stap je over in een houten jungleboot. Gedurende drie kwartier kun je genieten van de beboste oevers en af en toe hoor je wat krijsende aapjes. Eenmaal weer op het vasteland is het nog een korte wandeling naar de campsite waar je zelf de tent opzet voordat het donker wordt. Hierna ga je de Janing Barat beklimmen. Dit is een pittige, maar indrukwekkende beklimming. Terwijl je alle indrukken van de jungle op je in laat werken, vertelt de gids je van alles over de (geneeskrachtige) planten en bomen die je onderweg passeert. Als je geluk hebt zie je zelfs voetsporen van een tijger! Gelukkig kan onze gids ze al van een afstand ruiken zodat je niet plotseling oog in oog met een tijger komt te staan.

   Daarna ga je weer terug naar het kamp. Je kunt jezelf opfrissen onder de heerlijke koude douches of juist lekker back to nature en jezelf opfrissen in de rivier terwijl je Engelstalige gids een eenvoudige, maar smakelijke avondmaaltijd voorbereidt. Na het diner maak je een avondwandeling door de jungle. In de avond komen er veel dieren tot leven en als je geluk hebt, zie je wat vuurvliegjes voorbij fladderen die je avond oplichten.

    

    

   Dag 2 – Jungle wandeling naar waterval Upeh Gulling en rivier Blue Lagoon

   ‘Rise and shine’. Na een stevig ontbijt  begint de wandeling door een van de oudste junglegebieden ter wereld. Onderweg steek je meerdere riviertjes over. Schoenen en sokken uit en waden maar. Gezien de klamme warmte zijn ook de heldere beken en watervallen onderweg een welkome verkoeling. Je bezoekt vandaag een waterval. Onderweg vertelt de gids van alles over de flora en fauna. Vervolgens reis je verder naar een helderblauw meertje waar een lunch wordt voorbereid.

   Na de lunch ga je weer terug naar het kamp. Je hebt even lekker rust tot dinner time. Het hoeft natuurlijk niet, maar voor de sfeer is het altijd goed om een handje te helpen bij het bereiden van de avondmaaltijd. Na het eten laat de gids zien hoe de traditionele spelen van de Orang Asli, de traditionele bewoners van Maleisië, worden gespeeld. Later op de avond is het mogelijk om een kampvuur te maken en te luisteren naar de jungle ervaringen van de gids.

   Dag 3 – Bezoek Kampung Peta en vertrek Endau Rompin

   Eerst is het tijd om je tent in te pakken. Na het ontbijt breng je nog een bezoek aan Kampung Peta. Hier ontdek je het lokale leven van de Orang Asli en hun gebruiken. Vervolgens lunch je in een klein lokaal restaurantje. Vanuit Peta is het nog een kleine drie uur rijden naar Kluang.

   Vervolg van je reis:
   Als je toe bent aan wat ontspanning dan is Pulua Tioman een heerlijk eiland om bij te komen van dit jungleavontuur. Ben je toe aan wat cultuur en geschiedenis, reis dan door naar het koloniale stadje Melaka.

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Endau Rompin chalet verblijf

   Mocht je de tent te primitief vinden, kies dan voor een jungle chalet. Dit zijn eenvoudige chalets midden in de jungle. Zo heb je net even wat meer luxe en ruimte.

   Reissom: € 308,- p.p.
   Inbegrepen: taxi van/naar Kluang - Endau Rompin, 2 overnachtingen in chalet, beklimming van de berg Janing Barat, nachtwandeling door de jungle, wandeling naar waterval Upeh Guling, rivier Blue Lagoon, excursie naar Orang Asli dorpje, ontbijt lunch en diner

   Welke optie wil je aanvragen?

   Back to nature in Endau Rompin
   Endau Rompin chalet verblijf
   x