Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Welkom bij Expeditie Robinson

   Maleisië reis Expeditie Robinson eiland

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Pulau Besar
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 186,- p.p. bij 2 personen
   Reisperiode: april - oktober

   Ben je een fanatieke kijker van Expeditie Robinson dan mag deze bouwsteen eigenlijk niet aan je reis door Maleisië ontbreken. Op dit eiland verbleef de crew tijdens de opnames van het programma en ook de kandidaten sliepen hier voordat ze naar kamp Noord of Zuid gingen. Kijk je geen Expeditie Robinson maar wil je gewoon het ultieme Bounty eiland gevoel ervaren, dan zit je hier ook goed. Met een eindeloze hoeveelheid palmbomen en witte stranden kom je helemaal tot rust.

   Overnachten: 2 nachten in een comfortabel strandresort
   Excursies: geen
   Maaltijden: 2x ontbijt, 2 x lunch en 2 x diner
   Transport: boot van en naar Robinson eiland
   • huurauto

   • overige maaltijden en drankjes

   • Excursies, ter plaatsen te regelen, zoals: snorkeltocht per boot, kajakken

   expeditie robinson eiland maleisieDag 1 – Aankomst Expeditie Robinson eiland

   Vanaf Mersing vertrekt de speedboot naar Expeditie Robinson eiland Pulau Besar. Dit is het eiland waar de crew verbleef tijdens alle opnames maar ook waar de eilandraad plaatsvond. Kamp Zuid, Noord en alle andere deelnemers en spel-eilanden liggen verspreid rondom dit eiland. Uiteraard ligt je resort aan het strand, is er een zwembad (beetje overbodig) en een restaurant voor ontbijt, lunch en diner. Er is ook een bar waar je een welverdiend biertje of cocktail kunt drinken. In je bungalow zul je weinig zijn maar prettig dat het er schoon is, er een goed bed staat en dat er airco is. De elektrische douche in de badkamer is vaker aan de koude dan aan de warme kant maar op onze verbrande schouders was dat een welkome afkoeling.

   pulau besar maleisieDag 2 – Verblijf op Robinson eiland

   Waarschijnlijk word je al vroeg wakker van het geschreeuw van de flying foxes (soort vleermuizen) die in de bomen een plekje zoeken om de dag door te brengen. De rest van de dag blijven ze daar rustig hangen zodat je geen last van ze hebt. Na je ontbijt met uitzicht op zee is het aan jou waar je zin in hebt. Heb je behoefte aan rust kies dan je plekje op het strand of bij het zwembad. Je kunt ook een korte wandeling over het eiland maken. Er zijn 3 kleine resorts op het eiland en een pad leidt van de ene naar de andere kant. Ook kun je naar de eilandraad wandelen. Wil je graag kajakken of snorkelen vraag dan bij het hotel om de mogelijkheden.

   expeditie robinson vertrek maleisieDag 3 – Vertrek Robinson eiland

   Geniet nog even van je eiland. Je hebt rustig de tijd om nog even te ontbijten en een duik in zee te nemen voordat de boot je terug brengt naar het vasteland. Maak nog wat foto’s om dit bijzondere plekje op te slaan voor thuis maar probeer thuis vooral af en toe dit eiland gevoel weer op te roepen.

   Krijg je geen genoeg van het eilandgevoel reis dan door naar het buureiland Tioman. Of reis verder naar Kuala Lumpur, Singapore of Melaka.

   robinson boot maleisieTips

   Beste reistijd

   Van april t/m half september. Vanwege de moesson is het resort op Pulau Besar gesloten van half oktober tot eind maart. De weekenden zitten snel volgeboekt doordat veel expats uit Singapore dit eiland bezoeken.

   Zandvlooien

   Hoe mooi de stranden ook zijn, je kunt er soms last hebben van zandvlooien. Van onze agent kregen wij de tip om babyolie op onze benen te smeren. Je hebt prachtig glimmende benen maar de vlooien zullen je minder aantrekkelijk vinden.