Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Thuis bij de Malay

   Maleisië homestay

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Merang
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 116,- p.p. bij 2 personen
   Reisperiode: maart - oktober

   Tijdens deze bouwsteen verruil je je hotelkamer voor een bed in een huis bij je nieuwe gastgezin. We hebben een knusse homestay gevonden aan de oostkust van Maleisië. De eerste nacht verblijf je bij een warme Maleisische familie in hun verzorgde huis. Tijdens de eerste dag maak je kennis met de Maleisische gastvrijheid en je voelt je er al snel thuis.

   De volgende dag leer je je gastgezin beter kennen. Bezoek samen de markt, de moskee en ervaar het echte leven. Je sluit de bouwsteen af met een ontspannen verblijf in een resort in het rustieke vissersdorpje Merang.

   Overnachten: 1 nacht bij een Maleisisch gast gezin, 1 nacht in een strandresort
   Excursies: geen
   Transport: per auto of minibus naar het gastgezin
   Maaltijden: 2x ontbijt, 1x lunch, 1 x diner
   • maaltijden naast het ontbijt en genoemde lunch en diner

   • huurauto

   spelletjes spelen maleisieDag 1 – Maleisië homestay

   Je homestay bevindt zich vlakbij de grote stad Kuala Terengganu aan de oostkust. Het vervoer hiernaar toe regelen wij voor je, of als je een huurauto hebt rijd je er zelf naartoe. Bij aankomst word je warm verwelkomd door je gastgezin. Ze spreken een aardig woordje Engels en ontvangen je met open armen in hun huis.

   De eerste nacht verblijf je in je comfortabele homestay. Nu heb je de tijd om je familie en omgeving te leren kennen. Speel het typisch Maleisische bordspel, genaamd ‘congkak’, of help mee met de bereiding van de traditionele gerechten voor het avondeten. Wandel samen door de omgeving en maak nieuwe vrienden onderweg. Maleisiërs zijn bescheiden en beleefd, maar boven alles erg gastvrij. Iedereen wordt liefdevol “Abang” of “Kakak” genoemd, wat letterlijk broer en zus betekent. Ouderen worden respectvol met “uncle”of “auntie” aangesproken. Kortom, in Maleisië is iedereen één grote familie!

   homestay oostkust maleisieDag 2 – Homestay – strand Merang

   Je ontbijt in je homestay en hebt de ochtend de tijd om je gezin en hun leven beter te leren kennen. Je bezoekt de moskee en de lokale markt waar je onder andere ziet hoe van kokosbladeren mandjes worden gevlochten. Aan het einde van de ochtend reis je verder naar de kust. In het vissersplaatsje Merang hebben we een comfortabel hotel voor je uitgezocht. Aan het strand of het zwembad kom je bij van je ervaringen van de afgelopen dagen.

   kinderen bij de homestay maleisieDag 3 – Vertrek Merang

   Na het ontbijt in het resort ga je op weg naar je volgende bestemming en waarschijnlijk ook je eindbestemming van je Maleisië rondreis. Mocht je nog wat langer in Merang willen vertoeven, dan is dat geen probleem. Geef het gerust aan bij je aanvraag.

   Met onze bouwsteen Dagdromen in prive paradijs heb je een ultiem tropisch toetje aan het einde van je reis door Maleisië. Je slaapt in een comfortabel eiland resort en kiest je eigen stukje strand uit. Je peddelt met een kano zo naar het iets grotere buureiland als je wat gezelligheid wilt opzoeken. En heb je daarna nog geen genoeg van het bounty decor, kijk dan ook nog even naar de Perhentian Island Escape bouwsteen.