reizen Maleisië jungle

Ontdekkingstocht verborgen regenwoud

Remote Maleisië jungle

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Noorden van Maleisie
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 213,- p.p. bij 2 personen

In het Noorden van Maleisië ligt een eeuwenoude jungle te wachten om ontdekt te worden. Dit ongerepte oerwoud biedt je alle mogelijkheden om kennis te maken met de jungle. Wij hebben hier een excursie voor je geboekt waarbij je met een ervaren gids de jungle doorkruist en op zoek gaat naar de meest bijzondere plekken. Je klimt en klautert langs een riviertje naar een waterval, je spot olifantensporen en je gaat op zoek naar de bekende rafflesia. Deze bloem staat bekend als de grootste bloem ter wereld. De overnachtingen hebben we voor je geregeld in een comfortabele kamer in de enige jungle lodge in het nationale park.

Overnachten: 2 nachten in een comfortabel jungle resort
Excursies: bezoek aan de Orang Asli met wandeling door de jungle met gids
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • excursies (zelf te regelen): een nacht wandeling rondom de lodge

  • huurauto of privé transfer

olifanten spotten maleisieDag 1 – Aankomst Maleisië jungle lodge

De slingerweg naar dit gebied leidt je dwars door de jungle, maar is verrassend goed geasfalteerd. Door het gebrek aan efficiënte busverbindingen ben je genoodzaakt te reizen per eigen huurauto of privé transfer. Dit weerhoudt veel reizigers naar dit gebied af te reizen. Maar juist daardoor is dit nog steeds een unieke plek. Onderweg passeer je verkeersborden met waarschuwingen voor overstekende olifanten. De hier en daar platgetrapte vangrails doen je vermoeden dat ze zich inderdaad regelmatig aan de oversteek wagen.

Halverwege de middag kom je aan in je accommodatie. De kamers zijn smaakvol ingericht met veel hout en bamboe. De ligging aan het water zorgt voor een ontspannende sfeer. Comfortabel, maar toch midden in de jungle.

Maleisië jungle trekking met gidsDag 2 – Maleisië jungle trekking

Na het ontbijt trek je met een gids de 130 miljoen jaar oude jungle in. Dit oerwoud omvat een gebied ten grootte van het land Luxemburg. Omdat het gebied omgeven wordt door water, ga je per boot op pad. Je meert aan op plekken waarvan wij dachten dat je hier echt de jungle niet in kunt. Je gids weet echter dwars door de weelderige gebieden en dichte bebossing toch nog een ingang te vinden. Omgeven door al het groen, lianen en avontuurlijke slingerpaden baan je je een weg door het oerwoud. Je gids gaat op zoek naar sporen van wildlife en de rafflesia: de grootste bloem ter wereld. Vervolgens vaar je door naar de plek waar je luncht en vervolgens klim je via hangbruggen en langs een riviertje omhoog naar een waterval. Hier genoten wij van het uitzicht en de zon die door de dichte begroeiing probeert te schijnen.

per boot door jungle maleisieDag 3 – Vertrek naar de oostkust

Vanochtend is je laatste kans om nog even te genieten van de rust aan het water en de junglegeluiden op de achtergrond. De meeste reizigers vertrekken vanuit dit verborgen regenwoud naar de oostkust. Dit ligt op ongeveer vier uur rijden, waarbij je vele kampungs passeert. Wil je verblijven in zo’n kampung, kies dan voor Creatief in de Kampung. Gastheer Harry is helemaal ingeburgerd in het dorp en laat je graag kennis maken met zijn dorpsgenoten.

Heb je na dit jungle avontuur meer zin in wat ontspanning? Kies dan voor de parelwitte palmstranden tijdens de bouwsteen Perhentian Island Escape.