reizen west maleisie - doeken

Creatief in de kampung

Maleisië kampung

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: in het noord-oosten nabij Kota Bharu
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 96,- p.p. bij 2 personen

Het authentieke Maleisië ontdek je in het noord-oosten nabij Kota Bharu. Verscholen tussen bossen en de oevers van de rivier hebben we een traditionele kampung gevonden. Enkele jaren geleden is de Nederlandse Harry hier gaan wonen met zijn gezin. Zij hebben zich de vele traditionele gebruiken eigen gemaakt en hebben enkele chaletjes op hun erf gebouwd. Op deze manier maken zij het ook voor jou mogelijk om kennis te maken met het dagelijks leven op de kampung. Je tijdelijke buren voeren eeuwenoude handnijverheden nog vol overgave uit, waaronder het maken van vliegers, het bouwen van boten, het weven van manden en het batik schilderen. Neem hier gerust een kijkje of help een handje mee!

De inwoners van de kampung maken ook traditionele Maleisische gerechten waarvan wij heerlijk hebben zitten smullen. Wil je weten hoe deze gerechten worden klaargemaakt? Dan is het mogelijk om een kijkje in de keuken te nemen of te helpen bij het bereiden van de maaltijd. Kortom: een bijzondere kennismaking met het dagelijks leven op een kampung in Maleisië.

Overnachten: 2 nachten in een chalet in de kampung
Excursies: workshop batikschilderen
Transport: transfer van en naar hotel
Maaltijden: 3x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • huurauto

  • fietshuur

  • excursies: kookworkshop

kampung kotabharu maleisieDag 1 – Aankomst Kota Bharu

Afhankelijk van je eerdere reisbestemming, kom je of ’s ochtends of ’s middags aan op de kampung waar Harry woont met zijn gezin. Hij heeft een aantal knusse gastenverblijven gebouwd naast zijn traditionele houten huis, dat idyllisch aan een rivier ligt. Harry en zijn gezin zijn helemaal geïntegreerd in het dorp, ze spreken de taal en kennen iedereen. Ze zijn dan ook erg betrokken bij de dorpsbewoners, hun gemeenschap en de lokale cultuur.

Na aankomst en de eerste kennismaking kun je lekker bijkomen in de zon op de veranda van je chalet. Heb je inmiddels trek gekregen? Loop dan gerust even door het dorp waar je gezellige eetstalletjes tegenkomt. Wij genoten van de traditionele Laksam, dit zijn zachte rijstnoedels in een kokos-vissoep. ’s Avonds schoven we aan bij buurvrouw Makcik. Zij bereidt in haar eigen keuken een Maleisische maaltijd voor een kleine bijdrage van een paar euro.

batik schilderen kampung maleisieDag 2 – Batik schilderen en verblijf in kampung

Na het ontbijt is het tijd voor je volgende kennismaking met het dagelijks leven op de kampung. Achter de huizen liggen veel kleine werkplaatsen verborgen. Zo heeft één van de buren een batikfabriekje in zijn schuur. Kleurrijke batikdoeken worden hier op traditionele wijze bewerkt. Hier kun je met hulp je eigen batikdoek beschilderen, op de ouderwetse manier met hete was. Zo leer je naast de geschiedenis van deze kleurrijke kunstvorm ook de specifieke techniek die erbij komt kijken.

’s Middags heb je de tijd om naar eigen voorkeur in te vullen. Wij wilden graag meer zien van het bijzondere dorpsleven er gingen erop uit. Wij deden dit op de fiets zodat we af en toe even af konden stappen om een praatje te maken met de buurtbewoners. Zo kregen wij het gevoel dat we even deel uit maakten van het leven op de kampung. ’s Avonds kun je weer bij de buurvrouw eten maar misschien vind je het wel veel leuker om zelf mee te helpen en een kookworkshop te volgen. Informeer hier de dag ervoor naar bij de receptie

Dag 3 – Vertrek Kota Bharu

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van je nieuwe buren. Harry kan een taxi voor je regelen naar de luchthaven van Kota Bharu of je volgende bestemming. Wij kunnen ook vooraf een transfer voor je reserveren, vraag ons er gerust naar bij je reisaanvraag.

Een tropisch toetje beleef je door een boot te nemen naar een van de paradijselijke eilandjes aan de oostkust. Geniet van zon, zee en strand tijdens onze bouwsteen Perhentian Island Escape of combineer meerdere paradijsjes met Islandhopping. Heerlijk relaxen onder de palmen en de onderwaterwereld ontdekken tijdens het snorkelen. De boot vertrekt vanaf Kuala Besut, een havenplaatsje dat op ongeveer een uur rijden van Kota Bharu ligt.