Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Tioman Schildpadeiland

   Maleisië reis Tioman schildpadeiland

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Pulau Tioman
   Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
   Reissom: € 212,- p.p. bij 2 personen
   Reisperiode: april-oktober

   Pulau Tioman is een klein eiland, de dichte jungle wordt omringd door uitgestrekte stranden. Je komt hier voor de natuur en je rust. Vaar met een boot richting de omliggende koralen en spot de meest kleurrijke vissen. Aan land zijn er wandelroutes dwars door het groene binnenland. Rust uit onder de palmbomen op de witte stranden en geniet van het heldere en verkoelende zeewater. Je comfortabale resort is van alle gemakken voorzien en zal zorgen voor een ontspannen verblijf.

   Reis je tussen mei en september naar Tioman dan heb je de grootste kans om zeeschildpadden te zien. Al jaren gebruiken de zeeschildpadden de stranden van Tioman als broedplaats. Vlakbij je resort is een schildpaddenreservaat, hier worden eieren verzameld en schildpadden uitgezet. Wij vonden het bijzonder om hier een kijkje te nemen en meer te leren over de schildpadden.

   Overnachten: 3 nachten in een comfortabel strandresort
   Excursies: geen
   Maaltijden: 3x ontbijt
   Transport: per boot van en naar Tioman
   • maaltijden naast het ontbijt

   • excursies (ter plaatsen zelf te regelen): snorkeltocht per boot

   • huurauto

   eilandhoppen tioman maleisieDag 1 – Aankomst Tioman

   Vandaag kom je per boot of vlucht aan op het tropische eiland Tioman. Je comfortabele resort ligt in het westen van het eiland, waar meerdere hotels zich bevinden. Het resort ligt verscholen tussen de palmbomen en direct aan het witte zandstrand. Wij zijn na aankomst meteen neergeploft op het strand met een cocktail in onze hand.

   Wanneer de avond valt kun je in het resort terecht voor een smakelijk diner, of neem een watertaxi naar één van de nabij gelegen badplaatsen. Salang Beach in het noorden staat bekend om z’n BBQ met verse vis.

   tioman boottrip maleisieDag 2 en 3 – Verblijf op Tioman

   De komende twee dagen bepaal je zelf je eigen ritme. Ontbijt in het resort met op de achtergrond het geruis van de golven en beslis wat deze dag jou gaat brengen. Geniet van het warme weer, het tropische strand en neem de tijd om je boek uit te lezen.

   Heb je zin om wat actiever bezig te zijn? Dan kun je zowel op land als in zee terecht. Trek je wandelschoenen aan voor een pittige wandeling door de jungle (van de ene naar de andere kant van het eiland is ongeveer drie uur lopen). Wil je (leren) duiken en/of snorkelen? Ga dan richting de westkust. Hier vind je de duikscholen. Wij gingen met een boot naar de kleine eilandjes waar je tropische vissen en gekleurd koraal vindt. Voor je het weet zwemmen de nemo-vissen je tegemoet.

   jungle tiomaneiland maleisieIn de vorige eeuw kwamen er veel verschillende zeeschildpadden aan land om op de stranden van Tioman hun eieren te leggen. Inmiddels is de populatie zeeschildpadden flink teruggelopen, maar nog steeds vinden schildpadden hun weg naar het strand om eieren te leggen. Ten noorden van je resort is een schildpaddenreservaat met een informatiecentrum waar je meer kan leren over het leven van de zeeschildpad. Wij vonden dit een leerzame ervaring, mocht je hier zijn wanneer de eieren uitkomen dan is het aandoenlijk om die kleine beestjes te zien spartelen.

   tioman beach maleisieDag 4 – Vertrek Tioman

   Helaas zit je rustmoment erop en reis je weer verder per boot en transfer of met het vliegtuig. Mocht je geen andere eilanden meer aandoen aan de oostkust en je hebt voldoende ruimte in je reisschema dan kun je uiteraard een verlenging boeken op Pulau Tioman. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden.

   Vanuit Tioman rijd je met een huurauto of privé vervoer door langs de oostkust om de authentieke cultuur van Maleisie te ervaren. Tijdens onze bouwsteen Thuis bij de Malay slaap je een nachtje bij een lokale familie thuis.

   Wil je naar een nog ongerepter eiland ga dan nog door het eiland waar Expeditie Robinson werd opgenomen.

   Tips

   Beste reistijd

   Van april t/m half oktober. Vanwege de moesson zijn de resorts op Pulau Tioman gesloten van half oktober tot eind februari. Vanaf mei komen de eerste zeeschildpadden aan land.

   Transfer en boot

   Vanaf Singapore neem je een transfer naar de havenplaats, van waar de boot vertrekt. Vanaf Kuala Lumpur kun je de bus nemen of een transfer. Wanneer je de bus neemt, dan zal je eerst een nachtje aan de kust verblijven, waarna je de volgende dag met de boot vroeg naar het eiland vertrekt.