reizen Maleisië Taman Negara - boottocht

Groeten uit het oerwoud

Maleisië Taman Negara

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Kuala lumpur – Kuala Tembeling – Taman Negara
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 189,- p.p. bij 2 personen

Ervaar het oudste en bekendste regenwoud van Maleisië: Taman Negara National Park. Makkelijk te bereiken per bus en boot vanuit Kuala Lumpur. Varend langs de oevers waan je je al snel in een andere wereld. Al dit groen is rijk aan een overvloed van vogels en zeldzame diersoorten, die zich niet gauw laten zien. Je verblijft in een sfeervolle houten chalet gelegen tussen het groen. 's Nachts hoor je junglegeluiden en val je in slaap terwijl vogels fluiten en krekels muziek maken.

Taman Negara wordt druk bezocht. Een van de leukste dingen om te doen in de Taman Negara is een wandeling maken door de jungle en je weg vervolgen naar de berg Teresek Hill waar ook de populaire Canopy Walk te vinden is.

Overnachten: 2 nachten in een jungle lodge
Excursies: wandeling met gids naar Tersek Hill en Canopy Walk.
Transport: vervoer naar Kuala Tembeling, vervoer naar Taman Negara per boot
Maaltijden: 2x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • Excursies (zelf te regelen): een nacht wandeling rondom de lodge

neushoornvogel - Maleisië Taman NegaraDag 1 – Aankomst in Taman Negara

Vandaag ga je op weg naar Taman Negara. Misschien niet je meest authentieke jungle ervaring met veel beesten, zoals je misschien zou verwachten. Maar wél een leuke jungle kennismaking na Kuala Lumpur, met meer dan 1000 kleuren groen.

Je wordt na het ontbijt opgehaald bij je hotel in Kuala Lumpur. Met een comfortabele bus rijd je in ongeveer 3 uur naar het dorpje Kuala Tembeling, gelegen aan de rivier. Hier koop je een toegangsbewijs (exclusief) voor het Taman Negara National Park en stapt vervolgens in een houten jungleboot die je naar het hotel brengt. De boottocht duurt zo’n 2 uur en is niet erg comfortabel, maar wél de moeite waard. Vanuit de boot zagen wij een wirwar aan bomen en slingertakken en hoorden we geluiden van spelende apen. Tenslotte kom je aan bij de aanlegsteiger van je jungle lodge. Je houten chalet ligt midden in het regenwoud.

Taman Negara Canopy Walk - hangbrugDag 2 – Wandeling Teresek Hill en Canopy Walk

Na het ontbijt brengt een gids je in een houten bootje naar het begin van Teresek Hill,  een bergtop midden in de jungle. Je maakt met de gids een wandeling omhoog om een mooi uitzicht te krijgen over de Taman Negara National Park en Gunung Tahan, de hoogste berg van West Maleisie. Vervolgens ga je verder met de wandeling door de jungle op zoek naar de Canopy Walkway. Deze biedt een uniek perspectief en brengt je veel dichter bij  de oeroude jungle dan als je beneden over de paden loopt. Je hangt 40 meter boven de grond van het regenwoud en dan vallen opeens hele andere dingen op zoals andere soorten planten of misschien wel apen!

Rond lunchtijd ben je terug in de lodge en ben je de middag vrij. Doe waar je zin in hebt; lekker luieren met een goed boek of een nachtwandeling in de omgeving van de lodge (te boeken bij de receptie).

varen tamannegara nationalpark maleisieDag 3 – Vertrek uit Taman Negara

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. De meeste reizigers vervolgen de reis naar de glooiende theevelden van de Cameron Highlands. Wij kunnen een transfer vanaf Kuala Tahan voor je regelen of je kunt met een eigen huurauto op pad.

Met onze bouwsteen Trek in thee slaap je twee nachten in een koloniaal hotel tussen de theeheuvels en neem je een kijkje in een theefabriek. Of kies er voor om naar de oostkust te gaan. We hebben hier een culturele bouwsteen Thuis bij de Malay. Ervaar het Maleisische leven van dichtbij. Je slaapt een nachtje bij een gastvrije familie thuis, maakt een riviersafari langs dorpjes en de tweede nacht slaap je in een resort aan de kust.

jungle tocht taman negaraTaman Negara Bushcamp

Bouwsteen voor echte avonturiers

Zoek je meer avontuur? Het is ook mogelijk om 3 dagen met een Engelstalige gids dieper de jungle in te trekken. Weg van de gebaande paden, over modderpaden en door kraakheldere riviertjes. Hij geeft uitleg over de vogelsoorten, insecten en planten die je onderweg tegenkomt. Je wandelt hier door de oudste junglegebieden ter wereld. Je overnacht twee nachten in een tent of als het weer het toelaat in een open grot. De tweede dag bezoek je tijdens je wandeling een andere Orang Asli stam. Op de laatste dag laat je het vaste land voor wat het is en stap je over in een boot om weer terug naar Kuala Tahan te varen. We adviseren je om aan het begin en eind van de bushcamp nog een nacht in ons resort te slapen voor een goed verloop van de bouwsteen.

Deze uitbreiding inclusief gids, alle maaltijden en twee bushovernachtingen kun je boeken voor € 252,- p.p. bij 2 personen. We raden altijd wel aan een nachtje voorafgaand aan deze bouwsteen al in de jungle te verblijven en ook een nachtje erna.

Jungle Tips

Beste reistijd
Van maart t/m september. In juli en augustus is het resort al vaak snel vol geboekt. Wij bieden echt alleen dat resort aan, vanwege de goede ervaringen met deze accommodatie en de minder goede ervaringen met andere accommodaties. Van november t/m februari is er kans dat bepaalde activiteiten niet door kunnen gaan vanwege de moesson.

Restaurant
Het resort heeft een goed restaurant. Maar aan de overkant van de rivier kun je leuk en goedkoop lokaal eten in één van de drijvende restaurantjes. Je betaalt wel een paar ringgits om aan de overkant te komen.

Meenemen
Muggenspul met DEET, poncho voor als het gaat regenen, zaklamp en voldoende drinkwater tijdens de activiteiten.

Deze bouwsteen is goed te combineren met...