Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

Menu Menu
 • 0
  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Hier vind je een overzicht van je gekozen bouwstenen

  Info

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30
  zaterdag en zondag, van 10:00-17:00

  Maleisië specialist - Marissa en KarenWie zijn wij?

  Maleisië specialist

  Maleisië online is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

  Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

  Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

  Kelly Slemmer

  Reisspecialist Maleisië 

  Maleisië is voor mij…

  …een divers land waar verschillende culturen samenkomen en dat maakt Maleisië heel bijzonder. Of je nou naanbrood probeert in de Indiaase buurt op Penang, of mee eet tijdens de Ramadan bij een lokaal gezin in Taiping, het kan allemaal. Bovendien vind je in het land veel afwisseling in jungles, paradijselijke eilandjes en bruisende steden. Kortom: een top bestemming voor iedereen!

  Mijn meest bijzondere ontmoeting op reis was…

  …met een vriendelijke olifant in Thailand. De gids duwt bananen in mijn hand en ik zie een olifant op mij af komen stormen. Zo hard als ik kan ren ik weg met nog steeds de bananen in mijn hand. Pas toen ik dat door had, gooide ik de bananen naar de olifant toe en ik zie hoe hij geniet van de snack die hij in een seconde naar binnen werkt. Ik voel mijn hart nog bonken in mijn keel…

  specialist maleisie marissaMarissa Trouwborst

  Reisspecialist Maleisië

  Na mijn bezoek aan China, heb ik een reis gemaakt naar Maleisië en Borneo. Toch weer een heel ander deel in Azië. Met name Borneo heeft mijn hart gestolen met de ongerepte natuur die je hier nog terug vind. Samen met een gids wandelde ik door de jungle opzoek naar olifanten, Orang Oetans en neusapen. Vooral de nachtsafari’s waren erg spannend, in het donker op de jeep door de jungle met zaklampen opzoek naar blinkende oogjes. Wat een geluk toen we een jachtluipaardje spotte. Hier rechts op de foto zie je mij wankelen op de moddervulkaan. Natuurlijk zijn de mineralen goed voor de dieren, maar ook voor een zachte huid…even proberen dus. Samen met de gids probeerde ik dichter bij de borrelende vulkaan te komen en raakten we wel eens eventjes onze kaplaars kwijt… Verhalen die je niet meer vergeet. Na de avontuurlijke wandelingen en boottochten gingen we opzoek naar de schildpadden op Selingan en eindigde we de reis op een tropisch toetje! Ik vind het leuk om iedere dag reizigers te mogen helpen bij het creeëren van een ideale passende reis en uiteindelijke mooie herinneringen.

  maaike supervisor specialist-maleisieMaaike Kerdijk-Bos

  Supervisor Maleisië

  Ik vind het heerlijk om iedere dag bij Riksja Travel met reizen bezig te zijn. Ik kan genoeg inspiratie opdoen voor een volgende reisbestemming. Tijdens mijn reizen vind ik een goede afwisseling tussen natuur en cultuur belangrijk. Riksja Travel staat voor echte ervaringen en contact tijdens je reis. Een nachtje slapen bij de Masai in Kenia heeft veel indruk op mij gemaakt, net als de kennismaking met de Peruaanse familie op de Uros rieteilanden. Daarom spreekt mij de bouwsteen Thuis bij de koppensnellers op Borneo mij zo aan. Je trekt diep de jungle in en verblijft twee nachten bij de Iban stam in een dorpje waar bijna geen andere toeristen komen. Je maakt kennis met hun cultuur en gebruiken in een groen decor met een verfrissende rivier en met een beetje geluk orang oetans in de bomen. Een authentieke ervaring en voor mij de perfecte combinatie tussen natuur en cultuur!

  product manager maleisie-velynEvelyn Groenenberg

  Product Manager Maleisië

  Tijdens mijn stage bij onze Mexico agent maakte ik kennis met Riksja Travel. Het enthousiaste contact met de reisspecialisten en de reizigers ter plaatse zorgden ervoor dat ik bij terugkomst graag bij Riksja Travel wilde werken. Gelukkig mocht ik er afstuderen en ik ben niet meer weggegaan. Als reisspecialist heb ik onze reizigers leren kennen en die kennis komt goed van pas als productmanager. Ik wil de perfecte reisoplossing bedenken voor klanten om zo het meeste uit hun reis te halen. Ik vind het belangrijk om tijdens mijn reizen een afwisseling van cultuur, natuur en ontspanning te hebben. Als je daarnaast ook nog lekker kunt eten is mijn reis perfect. In Maleisië vond ik boeiende cultuur, ongerepte natuur en de mooiste tropische eilanden die ik ooit heb gezien!

  locale agenten maleisieOnze partner ter plaatse

  In Maleisië werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat. Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Maleisië reis, in goede handen bent.

   

   

  riksja travelReizen met Riksja Travel

  Wij zijn Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

  Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

   

  Stel je eigen Maleisië reis samen
  of
  kijk bij onze Maleisië rondreizen