Kleinschalige accommodatie - Maleisië vakantie

Maleisië overnachten - homestayOvernachten in Maleisië

Op je reis met Riksja Maleisië slaap je in sfeervolle accommodaties die passen bij de plaats waar je op dat moment bent. Wij hebben voor onze bouwstenen gezocht naar kleinschalige accommodaties en afwisseling in de reis. Daarbij hebben we vooral gelet op de juiste combinatie van ligging, sfeer, servicegerichtheid van het personeel, hygiëne en een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Zo slaap je bijvoorbeeld in Kuala Lumpur in een centraal gelegen hotel op loopafstand van de bekende Petronas Towers en verblijf je op Pulau Penang in een 19e eeuws chinees hotel dat ook dienst doet als een klein museum. Wij helpen je graag bij het combineren van de leukste plekjes. Juist die afwisseling van accommodaties geeft een bijzonder tintje aan je reis: overnachtingen zijn zo niet alleen een plek om de nacht door te brengen maar maken een belangrijk deel uit van je reis. Hieronder vind je een impressie van de categorieën accommodaties die wij in onze reizen hebben opgenomen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

 

Karakteristieke accommodatie

Een klein hotel tussen de theevelden van de Cameron highlands dat de typische koloniale sfeer uit ademt is een goed voorbeeld van een karakteristieke accommodatie in Maleisië. De meeste overnachtingplaatsen van Riksja Maleisië vallen in de groep karakteristieke accommodaties. Ze variëren van een sfeervolle, verzorgde, traditionele Kampung en boutique hotels tot een chalet met eigen faciliteiten in een van de nationale parken. De bouwstenen ‘Creatief in de kampung’, ‘Trek in thee’ en ‘Tropisch Toetje’ bestaan uit karakteristieke overnachtingen.

karakter hotel groen maleisiekarakter houten kamer maleisiekarakter houten kamer palen maleisiekarakteristieke accomodatie maleisiekarakter houten deuren maleisiekarakter houten huisje maleisiekarakter witte kamer maleisiekarakter accomodatie aan water-maleisiekarakter paars bed maleisie

 

Speciale accommodatie

Bij sommige bouwstenen kun je ervoor kiezen om wat luxer te verblijven. We hebben namelijk een aantal bijzondere accommodaties gevonden. Deze zijn dan wel iets duurder dan degene die we normaal aanbieden. Dit heeft onder andere met een stukje luxe te maken, maar daarnaast zijn ze vooral nóg sfeervoller.

Als je voor onze Special Stay accommodaties kiest verblijf je bijvoorbeeld in het Japamala Boutique Resort op Pulau Tioman, een verscholen resort dat alleen per boot bereikbaar is. Ook een beachresort op Borneo behoort tot de mogelijkheden in deze categorie.

speciaal witte kamer maleisiespeciaal gang maleisiespeciaal hotel maleisiespeciaal buitenkant maleisiespeciaal gras maleisiespeciaal kamer maleisiespeciaal houten palen maleisiespeciaal bloemetjes maleisie

 

Eenvoudige accommodatie

Dit zijn simpele, maar redelijk comfortabele en schone accommodaties. Je hebt een eigen kamer, een cabin of een chalet met eigen toiletfaciliteiten. Met name aan de oostkust, op de eilanden van west Maleisië, vind je deze simpele accommodaties terug. Ook bij een bezoek aan de jungle van Sukau op Borneo overnacht je in een lodge aan de oevers van de Kinabatangan rivier. Deze meer basic accommodaties zijn wel zeker met zorg geselecteerd ook gelet op de locatie. Ze zijn namelijk mooi gelegen aan het strand of aan de rivier. De chalets tijdens de bouwstenen ‘Perhentian Island Escape’, ‘Riksjarijden langs wierooktempels’ en ‘Orang oetans & cruisen met de jungleboot’ zijn voorbeelden hiervan.

kamer penang maleisiespeciaal palmboom maleisiespeciaal bedden maleisieeenvoudig buitenkant maleisieeenvoudig raam maleisieeenvoudig uitzicht strand maleisieeenvoudig zwarte kamer maleisieeenvoudig zwart huis maleisieeenvoudig sauna kamer maleisieeenvoudig geel kamer maleisieeenvoudig geel huis maleisie

 

Beleef back to basic

Maleisië is een veelzijdig land en dat vind je ook terug in de verschillende accommodaties die er zijn. Naast bijzondere lodges, comfortabele resorts en homestays zijn er ook primitieve overnachtingen in een hut met beperkte faciliteiten. Zo verblijf je tijdens een trekking vaak in the middle of nowhere in een van de nationale parken van Maleisië. Je slaapt in een tent of deelt een kamer en faciliteiten met andere reizigers. De berghut waarin je verblijft tijdens de beklimming van Mount Kinabalu valt in deze categorie, evenals de overnachting in de tent tijdens de jungletrekking met de bouwsteen ‘Taman Negara Bushcamp’ en het verblijf midden in de jungle tijdens de bouwsteen ‘Neusapen en Rotskusten van Bako‘.

huis palen maleisieeenvoudige kamer bako maleisieberg chalet maleisiehouten bungalow bako maleisie