verantwoord reizen maleisie

Rondrit Trishaw - Reizen naar MaleisieHoe reis je in Maleisië?

Je eigen Maleisië vakantie samenstellen

Bij het uitstippelen van je ideale Maleisië vakantie is het misschien goed om eerst even na te denken over hoe het land in elkaar zit. De manier waarop je je reis inricht hangt af van wat je zelf leuk vindt, wat geografisch goed bij elkaar past en met welk vervoer je wilt en kunt reizen. Ook het klimaat in de periode dat je op vakantie wilt gaan speelt mee. Voor de beste reistijd kun je een kijkje nemen op onze Lekker weer pagina. Uitgebreide informatie over het vervoer in Maleisië hebben we uiteengezet op onze vervoer pagina. We raden je aan om je eerst ook te oriënteren op basis van onze bouwstenen en rondreizen. Je krijgt dan een goede indruk van ons aanbod en mogelijkheden. Vervolgens bouw je op basis van jouw specifieke wensen samen met onze reisspecialist jouw ideale Maleisië vakantie. Je kunt contact met ons opnemen per e-mail: info@maleisieonline.nl, telefonisch: 071-516 20 39 of via Mijn Reisplan.

Perhentians MaleisieWat is een logische route tijdens je West-Maleisië vakantie?

Je Maleisië vakantie begint meestal in Kuala Lumpur of Singapore. Je kunt bij ons een Easy going pakket boeken zodat de eerste of laatste twee nachten in Melaka, Kuala Lumpur of Singapore en transfers van of naar de luchthaven geregeld zijn. Vanuit deze plaatsen kun je vervolgens al onze bouwstenen doen.

Vanuit Kuala Lumpur kun je eenvoudig met de bus verder in Maleisië reizen naar bijvoorbeeld de jungle van Taman Negara National Park en verder per huurauto via de Cameron Highlands naar het tropische eilandje Pulau Pangkor. Na enkele dagen relaxen op het strand kun je cultuur snuiven op het noordelijk gelegen Penang en van hieruit verder reizen per boot naar de witte stranden van Langkawi.

Wil je het echte Maleisië zien, reis dan zeker door naar oostkust. Dat kan met een binnenlandse vlucht vanuit Penang. Via Kota Bharu kun je dan gaan eilandhoppen naar onze favoriete tropische eilandjes van Maleisië: Perhentian en Lang Tengah. Terug op het vasteland kun je terugvliegen naar Kuala Lumpur of ervoor kiezen om twee dagen Thuis bij de Malay te verblijven en het vissersleven en vuurvliegjes te bewonderen. Voor uitgebreide informatie over de vervoersmogelijkheden tijdens reizen naar Maleisië, ga dan naar onze vervoer pagina.

Taman Negara MaleisieWat is een logische route tijdens je Borneo vakantie?

Als je een combinatieroute wilt maken van West-Maleisië en Borneo, dan raden wij aan te starten op Borneo. Je hebt dan het avontuurlijke onderdeel aan het begin van je reis. Je kunt aanvliegen op Kuching (Sarawak) in het zuiden of Kota Kinabalu (Sabah) in het noorden. Vanuit Kuching reis je met een gids naar Bako National Park en maak je kennis met de Koppensnellers. Vanuit Kota Kinabalu ga je bijvoorbeeld eerst even relaxen op een eilandje met Tropisch toetje en vlieg je door naar Sandakan voor Orang-oetans en cruisen met de jungleboot. Je reist op Borneo hoofdzakelijk per vliegtuig en privé transfers. Het is goed om tussendoor wat rustmomenten in te bouwen omdat je op Borneo veel op pad bent en het daarom vrij intensief is. Door af en toe een extra nachtje achter een bouwsteen te plakken bouw je wat rust in. Wij adviseren je er graag over bij je reisaanvraag.

maleisi lokale vertegenwoordigersDe lokale vertegenwoordigers voor onze reizen naar Maleisië

In Maleisië werken wij nauw samen met twee lokale partners. Onze partner op West-Maleisie is gevestigd in Kuala Terengganu aan de oostkust en op Borneo in de stad Kuching. Bij aankomst op de luchthaven staat een Engelssprekende vertegenwoordiger je op te wachten. De benodigde informatie en vouchers voor de geboekte hotels en excursies liggen klaar bij het eerste hotel. Bij de reisbescheiden die je van ons krijgt tref je het contactadres en de telefoonnummers van deze lokale partners. Er is een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is.

Als Riksja Maleisië hebben we veel gereisd door het land. We staan je graag bij met verder advies, bijvoorbeeld ook over het klimaat in de periode waarin je wilt reizen. Op onze teampagina vind je informatie over wie we zijn. Wil je contact met ons opnemen, bel dan gerust even op telefoonnummer 071-516 20 39, of stuur ons gewoon een mail naar info@maleisieonline.nl met je vragen over reizen in Maleisië.

 

Stel je eigen Maleisië reis samen
of
kijk bij onze Maleisië rondreizen