klimaat borneo maleisie

rondreis borneo - jungleIndividuele Borneo rondreizen

Kies je favoriete reis Maleisië en Borneo: Kant en klaar of pas ze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’.

Het Maleisische Borneo is ruig met veel afgelegen jungle gebieden, traditionele stammen en de beste duiklocaties ter wereld. Onze Borneo rondreizen hebben we gecreëerd door korte reisprogramma’s (bouwstenen) die we het beste bij elkaar vinden passen, te combineren. Wil je de rest van het land ook ontdekken, neem dan een kijkje bij onze West-Maleisië rondreizen. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren Borneo specialisten helpen je graag verder.

Kies je favoriete Maleisië rondreis
Iets veranderen? Laat het ons weten.
Vrijblijvend reisvoorstel aanvragen

Van longhouse naar beachbungalow

Reisschema: Kuching – Bako NP – Menyang Tais – Mulu NP – Kuala Lumpur – Cameron Highlands – Pulau Penang – Pulau Langkawi
Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
Reissom: € ,- p.p. bij 2 personen

Tijdens deze Borneo rondreis combineer je het authentieke Borneo en de ontwikkelde westkust van West Maleisië. Je ontdekt tijdens deze reis Borneo met haar ongerepte natuur in Sarawak waar je neusapen, jungle tribes en ‘longhouses’ vindt. Je verblijft bij de vrolijke en goedlachse Iban stam die je graag kennis laten maken met hun cultuur en gebruiken. 

Vervolgens vlieg je naar Kuala Lumpur waar je midden in de bewoonde wereld belandt. Je reist verder door naar Cameron Highlands waar je een kopje thee drinkt tussen de theevelden. Na een culinaire beleving aan de westkust sluit je je vakantie af op het geliefde eiland Langkawi.
verder lezen

Voeg deze rondreis toe aan je Maleisië reisplan!

Slingeraap, jungle varen en snorkelbaai

Reisschema: Kota Kinabalu – Mulu NP – Sepilok – Sukau - Kuala Lumpur – Cameron Highlands – Kampun Kota Bharu – Pulau Perhentian
Reisduur: 21 dagen / 20 nachten
Reissom: € ,- p.p. bij 2 personen

Deze 3-weekse complete reis Borneo brengt je van de groene en ongerepte jungle op Borneo naar het veelzijdige West Maleisië met als afsluiter een verblijf op hagelwitte zandstranden. De rondreis biedt perfecte afwisseling tussen de groene natuur van Borneo, moderne steden, cultuur in de kampung en relaxen op de bounty-stranden. 

In Borneo begeef je je in de jungle van Mulu National Park. Over de houten steigers wandel je door de druipgrotten terwijl de vleermuizen zich opmaken voor hun nachtelijke tocht op zoek naar voedsel. Via de modderige rivieren van Sabah vaar je verder de jungle in en maak je kennis met de vrolijke orang oetans. Geniet in West Maleisië van een overheerlijk vers geplukt kopje thee in de highlands en plof neer op de parelwitte stranden aan de Oostkust van Maleisië.
verder lezen

Apenstreken in tropisch regenwoud

Reisschema: Kuching – Menyang Tais Longhouse – Bako NP - Kota Kinabalu –Sepilok – Sukau
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Reissom: € ,- p.p. bij 2 personen

Historische steden, tropische regenwouden, orang-oetans en bounty strandjes. Een paar hoogtepunten van deze korte rondreis door Borneo, het betoverende en groenste gedeelte van Maleisië. In 2 weken ontdek je het jungleachtige zuiden van Borneo waarbij je kennis maakt met de oorspronkelijke bewoners tijdens je verblijf in een echt longhouse. 

De gids neemt je mee naar het kleine Bako National Park waar je oog in oog komt te staan met de zeldzame neusapen. Via Kota Kinabalu reis je verder noordwaarts waar je een bezoek brengt aan het wereldberoemde Orang-oetan opvangcentrum in Sepilok. Je verblijft middenin de jungle aan de indrukwekkende Kinabantangan rivier die de staat Sabah doorkruist. Je sluit je rondreis af op het tropisch eiland Lankayan waar je heerlijk kunt bijkomen van alle jungle indrukken.
verder lezen

Borneo all the way

Reisschema: Kuching – Bako NP – koppensnellers – Mulu NP – Kota Kinabalu – Tabin NP – Sandakan – Sukau - Lankayan
Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
Reissom: € ,- p.p. bij 2 personen

Je wordt 3 weken lang ondergedompeld in de wereld van de modderige rivieren, mensapen en kleurrijke natuur tijdens deze Borneo reis. Het tropisch regenwoud staat centraal, je bezoekt een aantal waanzinnig mooie parken. Je wordt gewekt door de natuurlijke geluiden van het regenwoud, je verblijft midden in de jungle van Borneo. 

Je begeeft je diep in de jungle waar je kennis maakt met de echte koppensnellers en oog in oog komt te staan met de zeldzame orang oetans en neusapen. Bewonder in Mulu National Park de grote zwermen vleermuizen en neem een moddermasker in de jungle van Tabin. Tenslotte sluit je de Borneo rondreis af op de tropische stranden van Lankayan, droom weg bij de aanblik van de witte zandstranden of neem een duik in de helderblauwe zee.
verder lezen

1
van
4

 

 

Algemene informatie Borneo rondreizen

Wat is inbegrepen in je rondreis Borneo?

– Je overnachtingen zijn met ontbijt. Overige maaltijden als lunch en diner zijn voor eigen rekening.
– Het vervoer zoals beschreven in het van-dag-tot-dag-programma, ook autohuur met pick-up en drop-off kosten
– Genoemde excursies en georganiseerde bezoeken, soms met gids. Zie de beschrijvingen.
– Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is.

Wat is niet inbegrepen in onze Borneo rondreizen?

– De vlucht van Nederland naar Maleisië. Deze kun je apart boeken: zie vluchten.
– De luchthavenbelasting op binnenlandse vluchten en vertrekbelasting.
– Eco belastingen voor de meeste eilanden, die door de overheid als beschermd ‘Marine Park’ (beschermd natuurgebied) zijn bestempeld. Het gaat om enkele euro’s, die je alleen bij aankomst op de eilanden kan betalen.
– Facultatieve excursies, zoals snorkeltrips en junglewalks op de eilanden
– Juli en Augustus gelden als hoogseizoen. De prijzen zijn in deze periode iets hoger.

Je Borneo rondreis aanpassen?

Het is mogelijk aanpassingen op rondreizen te maken. Misschien wil je liever een ander starthotel. Je kunt ook gemakkelijk dagen aan de reis plakken op de start- of eindlocatie, of een transfer aanvragen naar een andere plek. Geef dit aan Mijn Reisplan, we zullen een aangepaste prijsopgave doen.

Je kunt ons ook altijd een e-mail sturen of bellen voor meer informatie.

 

Bekijk hier onze West-Maleisië rondreizen
x

Verstuur je reisplan